Menu

Defekt undertag

Et defekt undertag kan medføre store problemer for husets sundhed. Hvis et undertag er defekt, kan der trænge regn og fygesne ind gennem tagfladen, som efterlader store fugtproblemer på loft og i tagkonstruktion. Fra et defekt undertag har man pludselig et defekt spær og stille og roligt spreder fugt og skimmel sig til resten af tagkonstruktionen. Heldigvis betyder et defekt undertag ikke nødvendigvis en udskiftning af hele dit tag. Et defekt undertag kan nemlig skæres ned og erstattes af en understrygning af dine tagsten. Dette er både en langt billigere og lettere løsning, men også en holdbar løsning. Vi du have et tilbud på nedskæring af et defekt undertag samt understrygning, så kontakt os på tlf: 40516066 – det er ganske uforpligtende!

Hvorfor er mit undertag defekt?

Der er mange årsager til, at et undertag bliver defekt, og desværre behøver det ikke mange år på bagen, før man kan tale om et defekt undertag. Mange undertag, som sælges i dag, er af svingende kvalitet. Ofte er det tagstenens undertag, man har valgt at spare på, da det jo ikke er synligt alligevel. Desuden kan et undertag være sat forkert op, så det bliver mere udsat for bevægelser i vinden og dermed hurtigere bliver defekt. Et undertag bliver simpelthen stille og roligt revet fra hinanden, hvis det ikke er monteret korrekt. Sidst men ikke mindst er nogle undertag ikke så modstandsdygtige over for skiftende varme og kulde, hvilket har tilfølge, at et undertag kan forvitre med tiden. Er du i tvivl om, dit undertag er defekt, så er du velkommen til at kontakte os på tlf: 40516066, så kigger vi på dit undertag.

Nyt undertag eller understrygning?

Med et defekt undertag har du 2 muligheder: enten at udskifte dit undertag eller få tætnet dine tagsten på anden vis. Den første løsning er både bekostelig og besværlig. Før et defekt undertages kan pilles ned skal alle tagsten ned først og så kan et nyt undertag sættes op. Herefter skal alle tagsten monteres igen. Den anden løsning, hvor dine tagsten tætnes kan gøres både med den mere gammeldags metode, mørtelunderstrygning eller via understrygning med kit. Sidstnævnte er langt den mest holdbare løsning, da kit er mere elastisk og dermed bedre kan arbejde med taget og dets bevægelser. Således vil kitten ikke begynde at revne og falde af, som man ser det mange steder med en mørtelunderstrygning. Selvom understrygning med kit er en nyere metode end den traditionelle mørtelunderstrygning, så har den stadig været anvendt med succes i over 50 år. Vil du læse mere om understrygning med kit, så benyt nedenstående link:

http://esbjergfugeteknik.dk/understrygning/

I visse tilfælde, for eksempel hvis din tagetage er udnyttet, så kan en understrygning af dit tag ikke lade sig gøre. Her er en overstrygning af dit tag en alternativ og lige så god løsning. Du kan læse mere om overstrygning via dette link:  http://esbjergfugeteknik.dk/overstrygning/

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at benytte vores kontaktformular, så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig!

 

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os