Menu

Døjer du med ødelagt undertag – vi har løsningen!

Har du været en tur på loftet og fundet ud af, at dit undertag er ødelagt – så gælder det om at tage affære i tide! Et ødelagt undertag kan forårsage store skader på huset, idet et undertag er monteret for at hindre vand og sne i at trænge ind på loftet. Når dit undertag er ødelagt yder det dermed ingen beskyttelse, og du risikerer at skulle skovle sne det meste af vinteren ikke kun ude foran huset, men også inde på loftet. Vi kan skære hele dit undertag ned og udføre en understrygning af dine tagsten indefra. Det er en meget billligere løsning end at pille taget af for at sætte et nyt undertag op. Når vi laver en reparation af ødelagt undertag, så fuger vi dine tagsten med kit. Kit er et særdeles velegnet og holdbart materiale, som har vundet stor indpas de seneste 50 år. Modsat mørtel, så hæfter kit nemlig bedre på sigt, så du ikke efter at have haft problemer med ødelagt undertag skal til have problemer med nedfalden mørtel!

 

Hvorfor er mit undertag ødelagt?

Der kan være mange årsager til, du nu står med et ødelagt undertag. De gamle plastik undertag har en tendens til at revne med tiden. Det skyldes blandt andet de store temperaturudsving, der findes på et loft, hvor der kan være rigtig koldt om vinteren, men også uuholdeligt varmt om sommeren. Dette er hårdt for et undertag at skulle modstå, og ofte bliver det derfor ødelagt. Dit undertag kan også være ødelagt, fordi det simpelthen ikke er sat ordentlig op. Hvis det er blevet sat for løst op, så står det og blafrer, når vinden rusker i det, og til sidst bliver det ødelagt, fordi det river sig løs fra sømningerne og går itu.  Et undertag kan naturligvis også være af så dårlig kvalitet, da taglæggerne har valgt at spare mindre synlige steder, så det ikke holder særlig længe. Selv nyere undertag kan være ødelagt efter blot få år – så husk lige at tilse dit undertag!

 

 

Ødelagt plastik undertag

 

Hvad kan der gøres ved et ødelagt undertag?

Som regel skærer vi et ødelagt undertag ned og udfører derefter en understrygning af tagstenene indefra med kit. Kitten lægges i fugen mellem tagstenen, så der lukkes af for eventuel vandindtrængning udefra. Alt efter hvilke type tagsten dit tag består af, så vurderer vi, om det er bedst at skære dit undertag ned, som er ødelagt, og udføre en understrygning eller blot lade det ødelagte undertag sidde og så udføre en overstrygning udefra. Har du problemer med et ødelagt undertag, så tager vi gerne ud og kigger på det – det er både uforpligtende og gratis!

 

Kontakt os på telefon 40516066

Når vi reparerer et ødelagt undertag, så fuger som før nævnt vi taget med kit. Du kan læse mere om denne metode på dette link: http://esbjergfugeteknik.dk/over-og-understrygning/

 

 

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os