Menu

Gode råd – utæt tag

Man siger, at gode råd er dyre, men det gælder ikke her! Har du problemer med et utæt tag, så er der gode råd at hente her. Et utæt tag kan skyldes mange ting. Størstedelen af årsagerne er listet nedenfor:

  1. Vandindtrængning mellem tagsten
  2. Vandindtrængning ved skotrender
  3. Vandindtrængning ved tagets rygning og grater
  4. Vandindtrængning ved skorsten eller vinduer
  5. Manglende udluftning
  6. Utæt undertag
  7. Løsnet og nedfalden mørtel
  8. Skumstrimmel, der suger vand
  9. Skummet tagsten

Med andre ord er der mange steder, hvor et tag kan være utæt, og gode råd kan være kærkomne!

 

Hvor er mit tag utæt – få gode råd her!

Du finder bedst ud af, hvor dit tag er utæt ved at gennemgå tagkonstruktionen for evt. skjolder efter vand, fugt, svamp mv. Hvis det er uklart, hvor vandet kommer ind, så kan du lægge noget pap/papir ud, så er det lettere efterfølgende at se, hvor det har dryppet ind. Du er altid velkommen til at få os ud for at besigtige dit tag, så kan vi sandsynligvis finde frem til, hvor dit tag er utæt. Vores besøg og råd koster ikke noget, så her er gode råd billige!

 

Hvad kan vi gøre, når dit tag er utæt.

Skyldes tagets utætheder vandindtrængning mellem tagsten, ødelagt undertag, skumstrimmel eller skummede tagsten, der suger vand ind, så kan vi reparere dit tag. Via overstrygning eller understrygning, så kan vi tætne dit tag, så du ikke behøver bekymre dig om vandskader på loftet mange år ud i fremtiden. Når vi fuger et tag bliver det endda så tæt, at vi monterer udluftningshætter på taget, så der ikke dannes kondens på indersiden. Det er gratis at få et tilbud på enten understrygning eller overstrygning af dit tag hos os, og skulle du have brug for gode råd og vejledning inden du beslutter dig, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: 40516066.

 

Gode råd ender med at blive billige.

Ofte vil en tømrer måske rådgive dig til at udskifte dit tag, hvis det er utæt, for det er der, han tjener pengene. Vi ser ofte udskiftning af ellers fuldstændig velfungerende tage, der kunne have mindst 30 år endnu at leve i, hvis det blot blev overstrøget eller understrøget. For det meste er det jo ikke selve tagstenene, den er gal med, men undertaget, mørtelen eller noget helt tredje, der gør, at dit tag er uæt. Et helt nyt tag er en stor investering, og ikke sjældent løber det op i mindst 5 gange så meget, som når vi tætner et tag via fugning med kit. Gode råd til vore kunder betyder, at de får et godt og velfungerende tag, for den laveste mulige pris, derfor er gode råd billige hos os. Med andre ord er der rigtig mange penge at spare med en fugning af dit tag, så drop udskiftningen af dit tag – når det slet ikke er nødvendigt.

 

Gode råd er ærlig snak hos os!

Du kan stole på, at vi kun rådgiver efter hvad, der tjener dig bedst – vi har levet af tilfredse kunder i mange år!  Hvis vi kan se, at et tag har alt for mange skavanker, eller der er risiko for, at taget ikke kan holde tæt med en fugning, så melder vi helt klart ud, hvad der er den bedste løsning for dig – også selv om det ikke er i vores regi, opgaven så skal udføres. Vi har mange gode samrabjedspartnere, som vi gerne anbefaler, hvis der skal en anden løsning til at gøre dit tag tæt, end den vi udfører.

 

Bliv kvit med et utæt tag med en fugning.

Når vi tætner et tag med fugning, bruger vi en specialfremstillet fugemasse kaldet kit, der er elastisk og særdeles velegnet til at holde et tag tæt i rigtig mange år. Hvis du f.eks. vælger at få overstrøget et tag af os, så skal du ikke frygte, at dit tag får en overflade ala de kendte skagens tage, der er overstrøget med mørtel. Når vi anvender kit, er det meget lidt synligt på tagfladen – se blot billedet nedenfor. Du kan også gå ind under vores referenceliste og se, hvor vi har overstrøget et tag i nærheden af dig, så kan du selv køre forbi addressen og se resultatet.

Her ses en overstrygning af et tag.

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os