Her ses en understrygning af et tegltag med kit.

Et utæt tegltag kan ødelægge meget i husets konstruktion. Dermed kan et utæt tegltag pludselig være årsag til råd og skimmel i huset, som har alvorlige sundhedsmæssige følger. En understrygning er i den sammenhæng en god løsning, for et tegltag kan ikke holde tæt i sig selv. For at undgå et utæt tegltag skal der enten være et velfungerende undertag eller det skal have en understrygning. En understrygning er en billig og holdbar løsning, hvis dit tegltag har et ødelagt undertag. Ønsker du er tilbud på en understrygning er du meget velkommen til at kontakte os på tlf: 40516066 eller benytte kontaktformularen.

Understrygning af tegltag med kit

En understrygning med kit er en holdbar løsning, da kit lægger sig på dit tegltag, som en elastik fuge. Når dit tegltag er utæt skyldes det, at vand kan trænge ind i samlingerne mellem tagstenene, fordi enten undertaget eller en gammel mørtel understrygning er defekt. En understrygning sørger for, at dit tegltag ikke længere er utæt, idet fugen med kit lukker for vandgennemtrængning. Du kan læse mere om understrygning af utæt tegltag på følgende link: https://esbjergfugeteknik.dk/understrygning-3/

Tegltag – levetid og understrygning

Behold mit eksisterende tegltag eller køb et nyt tegltag? Det spørgmål kan vi hjælpe dig med at svare på. Med en understrygning forlænger du levetiden på dit tegltag med op mod 20 – 30 år. Et tegltag er et solidt tag, som oftest ikke fejler noget i sig selv. Når det er blevet utæt, skyldes det andet end selve teglstene. Et tegltag kan have enkelte knækkede teglsten, men dem udskifter vi, når vi udfører en understrygning. Med en understrygning bindes tagfladen sammen via den elastiske fugemasse kaldet bitumen kit. Understrygning med kit beholder sin elasticitet, så taget kan arbejde i vind og vejr.

Fordele ved en undertsrygning af dit tegltag er lette at få øje på:

  • Understrygning af tegltag koster ofte 1/5 af prisen på et nyt tag.
  • Understrygning tager oftest kun et par dage, og du undgår en masse gener, som etableringen af et nyt tag medfører.
  • Hvorfor kassere et godt tegltag, når det fungerer fint med en understrygning? Her undgår du en stor miljøbelastning ved beholde dit gamle tegltag.

Har du spørgmål til understrygning af tegltag, så tøv ikke med at ringe. Vi svarer gerne på spørgsmål og guider dig på en ærlig måde. Ring på Tlf. 40516055 eller benyt kontaktformularen.