Menu

Papirisolering, mineraluld, EPS eller PIR…?

Når du vælger papirisolering som isoleringsmateriale, så står du med et produkt, der har et væld af fordele. Oven i kan du få udført en papirisolering til en pris alle kan være med til. Papirisolering er perfekt til efterisolering af huse, og det har nogle miljømæssige fordele, som slår andre isoleringsprodukter som f.eks. mineral ud af den grønne bane. For papirisolering giver 3 – 4 gange mindre co2-belastning på miljøet end f.eks. mineraluld, så med papirisolering kører du uden slinger i valsen ud af den grønne vej samtidig med, at du får isoleret dit hus til en lav pris.

Få et uforpligtende tilbud på en papirisolering af dit hus – ring 40516066 eller benyt kontaktformularen!

Papirisolering og lambdaværdi?

Der er mange gode grunde til at vælge papirisolering frem for andre isoleringsprodukter. Selv om der findes isoleringprodukter, der har en lavere lambda-værdi (desto lavere lambda-værdi desto bedre isoleringsevne) som f.eks. PIR eller Vacupor, så har de ikke evnen til at slutte tæt ligesom papirisolering. Når du skal have efterisoleret dit hus er papirsolering det bedste valg, netop fordi kan blæses ind i hulmuren og slutte tæt omkring rørføringer mv. De produkter, der har en lavere lambda-værdi  end papirisolering, har ikke samme evne til at slutte tæt, da de kommer i plader / fast materiale og derfor er svære at tilpasse rundt om rør, byggekonstruktioner medvidere. Derfor opstår der ofte kuldebroer ved disse materialer og den samlede varmeudledning bliver dårligere end ved papirisolering. Det samme gør sig også gældende for papirisolering af lofter.

Papirisolering af nybyggeri

De føromtalte faste isoleringmaterialer med lavere lambda-værdi anvendes ofte til nybyggeri, da de højere isoleringkrav til nybyggeri ellers giver en 60 cm tyk husmur. Til lofter i nybyggeri kan det dog stadig betale sig at isolere med papirisolering, da det er både nemt, hurtigt og miljøvenligt. Hvor tykt et lav papirisolering, der ligger på loftet, har jo ikke så stor betydning for selve beboelsen af huset, hvorimod tykke ydermure tager en del af det reelle antal m2 inde i huset.

Papirisolering perfekt til efterisolering

Grundet den formidable evne til at slutte tæt, som ses ved papirisolering, så er papirisolering det bedste valg, når du skal have efterisoleret dit hus. Dette gælder, hvad enten det er hulmur eller loft. I modsætning til mineraluld eller andre isoleringmaterialer, der kommer i fast form, så kan papirisolering hurtigt blæses ud over loftet eller ind i hulmuren uden besvær og med mindst indgriben i husets ydre fremtoning. En efterisolering af din hulmur med papirisolering kræver kun små huller i fugen mellem dine mursten, hvorigennem vi kan blæse papirisolering ind. Det giver kun ganske små “ar” på husets mur, som vi naturligvis sørger for at gøre mindst muligt synlige, så din husmur fremstår flot.

Papirisolering og brandsikkerhed

Det er meget naturligt, at de første tanker omkring papirisolering vil kredse omkring brandsikkerhed. Der er nu ingen grund til at være bekymret for husets brandsikkerhed, når du får udført en papirisolering. Papirisolering er tilsat brandhæmmende boresalte, som gør, at papirisolering klarer sig bedre, hvad angår brandsikkerhed end glasuld, EPS (flamingo), hvor sidstnævnte smelter ved opvarmning.

Er borsalte i papirisolering farlige?

Borsalte er på sundhedstyrrelsens liste over uønskede stoffer. Når det så er sagt, så er der ikke nogen grund til bekymring. Borsalte anvendes også i øjnskyllevæske og i masser af andre produkter, der skal imprægneres mod brand, råd og svamp. Chemtox miljørådgivning har lavet en undersøgelse, der viser, at en isolatør, som jo er den, der kommer i kontakt med papirsolering, kan arbejde 7,5 time hverdag i hele 3 menneskeliv uden støvmaske før grænseværdierne opnås, som selv her stadig regnes for ubetydelige.

Har du nogle spørgsmål til papirisolering, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: 40156066 eller skrive til os via kontaktformularen.

På dette link kan du finde flere informationer om papirisolering: http://esbjergfugeteknik.dk/isolering-2/

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os