Menu

Råd i spær.

Råd i spær er oftest opstået på grund af fugtproblemer i tagkonstruktionen. Derfor er det også vigtig at reagere i tide, hvis du opdager, at der er fugt oppe på loftet. Gribes der ikke ind i tide, så kan råd i spær mv. medføre, at tagkonstruktionen helt eller delvist skal udskiftes. Du kan undgå råd i spær mv. ved at få udført en fugning af dit tag med enten en overstrygning eller en understrygning af dit tag, så dit tag holder tæt. Er du i tvivl om, der er råd i dine spær eller andre dele af din tagkonstruktion, så kontakt og endelig. Vi kommer gerne ud og besigtiger spær mv.  – det koster dig ingenting og er uforpligtende!

 

Fugning af dit tag – en billig måde at undgå råd i spær!

Hvis du ikke vil gå et scenarie i møde med råd i spær og andre dele af tagkonstruktion eller hus, så anbefaler vi enten en overstrygning eller en understrygning af dit tag. Dette gøres ved, at vi lægger en fuge langs tagstenene med en elastisk bitumen fugemasse, og det er en meget billigere løsning end udskiftning af et helt tag. Hvis du vil sikre dine spær mod råd og svamp koster en fugning yderst sjældent mere end 1/5 af prisen på et nyt tag.  Med andre ord kan det godt betale sig at tage affære før råd mm. breder sig.

 

Fugning med kit er fremtiden!

I gamle dage brugte man mørtel til at tætne et tag, så der ikke opstod problemer med råd i spær mv., men der er sket meget siden! I dag anvender vi en kit – en elastisk bitumen fugemasse til at fuge taget med. Modsat mørtel binder det meget bedre til taget og har en længere holdbarhed. Kit har været anvendt til at tætne tage med i snart 50 år og har igennem alle disse år vist sine fortræffelige evner til at holde fugt ude fra loftet, så råd og svamp ikke kan trives i spær mv.

Du kan læse mere om fugning med kit på ved at klikke dig ind på dette link: http://esbjergfugeteknik.dk/over-og-understrygning/

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os