Menu

Spar penge og reparer nedfalden mørtel med en understrygning!

Har du problemer med nedfalden mørtel fra dit tag, så kan det medføre utætheder i dit tag. Den traditionelle understrygning med mørtel har været meget  udbredt i mange år. Ulempen ved en understrygning med mørtel er blot, at man kan opleve at skulle reparere sit tag jævnligt på grund af nedfalden mørtel. Med årene mister mørtel nemlig sin elasticitet og kan derfor begynde at slå revner og løse sig. Dette kan ende med en loftsrum, hvor nedfalden mørtel ligger spredt ud over det hele. Denne metode – understrygning med mørtel – var oprindelig tiltænkt at skulle tætne mellem tagstenene, hvilket betyder, at du med nedfalden mørtel også har et utæt tag. Her kan en ny understrygning eller overstrygning med kit løse problemet med et utæt tag, og samtidig kommer du ikke til at opleve problemer med nedfalden mørtel igen.

 

Nedfalden mørtel kan løses med en overstrygning eller understrygning med kit.

Kit er vejen frem, når man taler om overstrygning og understrygning af tage. Kit har nemlig nogle rigtige gode evner til at tætne et tag og holde der tæt rigtige mange år ud i fremstiden. Som førnævnt så skylden problemet med nedfalden mørtel at mørtel ikke bevarer sig elasticitet godt i længden. Når vinden rusker i tagstenene og varme samt kulde for materialer til at give sig, så vil et tag unægtelig bevæge sig. Det har mørtel sværere ved at modstå end kit. Kit er et elastisk, klæbrigt materiale, som virkelig binder dine tagsten godt sammen, og denne evne bibeholder kit meget længere end mørtel. I snart 50 år er tage blevet tætnet med en understrygning med kit, og det med stor succes!

 

Få tjekket dit tag for nedfalden mørtel

Er du i tvivl om, hvor stort et problem nedfalden mørtel er for dit tag, så kontakt os. Vi kommer gerne ud og tjekker dit tags tilstand – det er ganske gratis og uforpligtende.  Det er bedre at tage affære tidligt, hvis du døjer med nedfalden mørtel, da fugt kan volde stor skade på huset og indeklimaet. Når vi udfører en overstrygning eller understrygning af et tag, så sørger vi altid for, at der er nok ventilation på dit loft ved at montere tudsten. Har du meget mørtel siddende på undersiden af dit tag er det nogle gange lettere at få udført en overstrygning. En overstrygning med kit er væsentlig mindre synlig end med mørtel. Resultat på billedet nedenfor taler for sig selv:

Overstrygning med kit af k21 tagsten

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os