Menu

Tilstandsrapport – k3 på dit tag

Hvis du enten skal sælge eller købe et hus, så siger en tilstandsrapport meget om husets sundhed, og derfor giver en k3 på f.eks. husets tag en køber rynker på panden. Udskiftning til et nyt tag er en bekostelig affære og kan få mange interesserede huskøbere til at springe fra en hushandel. Er du sælger af et hus, så er det derfor en god ide at få fjernet en k3 på husets tag – særligt i disse tider, hvor markedet for hussalg går noget trægt. Måske er det blot en udbedring af en k3 på dit tag samt nogle få forbedringer inde i huset, der får din tilstandrapport til at se markant bedre ud og nye købere til at få øjnene op for netop dit hus. En mindre indvestering i en udbedring af husets skader kan ofte godt betale sig i sidste ende!

Vi fjerner let en k3 på dit tag!

Hvis du har en k3 på dit tag, fordi det er utæt, undertaget er ødelagt eller noget helt tredje, så er en understrygning eller overstrygning af dit tag ofte nok til, at du igen har et sundt og velfungerende tag uden k3 skader. Vi udfører fugning af tag via enten overstrygning eller understrygning med en elastsik fugemasse kaldet kit. Denne fugemasse klæber til tagstenene, så der lukkes tæt mellem dem. Endvidere søger vi for at montere udfluftningkanaler i dit tag, så der ikke dannes kondens på indersiden af dit tag, hvilket blot kunne udløse endnu en k3 i din tilstandsrapport. Når vi tætner et tag, så er det langt billigere end at få lagt et nyt, og du får et tag, der har rigtig mange år at leve i endnu. Ofte fejler tagstenene nemlig ikke noget.

Forbedring af tilstandrapport – billig tagrenovering

Ønsker du at få fjernet en k3 på husets tag i din tilstandsrapport, så er fugning af dit tag en billig og fornuftig løsning. En reparation af tagets utætheder via enten overstrygning eller understrygning løber yderst sjældent op i mere end 1/5 af prisen på et nyt tag. Samtidig kan du ofte have i et velfungerende tag i flere årtier frem, efter vi har fuget det. Fugning af tag med kit er en anerkendt metode, som har være anvendt i over 50 år. Den mere gammeldags metode med overstrygning eller understrygning med mørtel er ikke så holdbar. Mørtel kan revne og falde ned, hvilket vil give anmærkninger i din tilstandrapport. Du undgår at komme i sådan en situation ved at få udbedret tagets k3 skade med en fugning med kit i stedet.

k3 skade på tag – overstrygning eller understrygning?

Hvis du har en k3 i din tilstandrapport på dit tag kan det repareres ved en overstrygning eller en understrygning, når vi skal tætne det. Er din loftetage udnyttet, så kan vi dog ikke komme til taget inde fra, og derfor er en overstrygning nødvendig. Nogle typer tagsten kan kun understryges, så vil du gerne vide, om vi kan reparere dit tag, så benyt kontaktformularen, så svarer vi hurtigt tilbage. Har du spørgmål til dit tag og de anmækrninger, der står i din tilstandsrapport, så er du naturligvis også meget velkommen til at kontakte os telefonisk på: 40516066.

Udbedring af k3 skader og efterisolering

Ud over, at vi er eksperter i fugning af tag, så kan vi også efterisolerere dit loft eller hulmur, nu hvor vi er i gang. Ud over et hus´tilstandrapport, så er energimærkningen nemlig også noget køber hæfter sig ved. Dette betyder også i salgsøjemed, at en efterisolering af dit loft eller hulmur, kan være en rigtig god investering. Ofte er der mange penge at spare ved en efterisolering – fakstisk så mange at selve iosleringen typisk har tjent sig selv hjem efter 1 – 3 år. Manglenede isolering kan også være med til at give fugtproplemer  og dermed k3 i din tilstandsrapport.

Her kan du læse mere om overstrygning og understrygning af et tag:http://esbjergfugeteknik.dk/over-og-understrygning/

Her kan du finde mere indformation om papirisolering:  http://esbjergfugeteknik.dk/isolering-2/

 

 

 

 

 

 

 

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os