Menu

Utæt tag? Få tilbud på en over- eller understrygning hos os!

Ar skovle sne på loftet eller se på skjoldede lofter er ikke noget de fleste af os bryder sig om. Du slipper for et utæt tag, hvis du investerer i en over- eller understrygning. Et utæt tag skyldes ofte, at der kan trænge fygesne eller slagregn ind mellem falsene på dine tagsten. Hvis du vil rode bod på det problem, er det en god løsning at udfylde de huller, som gør dit tag utæt. Her kommer en overstrygning og understrygning ind i billedet. Begge metoder stopper tilgangen af vand, sne mm. mellem falsene, så dit tag ikke længere er utæt. Uanset om en overstrygning eller en understrygning er den bedste løsning for dit tag, så er det en væsentlig billigere løsning på et utæt tag end at få lagt et helt nyt tag. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud!

 

Utæt tag – spar penge og behold det gamle tag

Det er for det meste helt unødvendigt at lægge et nyt tag grundet et utæt tag, da selve tagstenene ofte ikke fejler noget.  Afskaffelsen af et ellers velfungerende tag er miljøbelastende, og når du vælger at få repareret et utæt tag med en over – eller understrygning, så sparer du et anseeligt beløb i forhold til at investere i et nyt tag. Faktisk er vi helt nede på, at et utæt tag kan repareres for rundt regnet en 1/5 af prisen på et nyt tag.  Når dit tag ikke længere er utæt, så kan det sagtens holde 20 – 30 år endnu og så er under – eller overstrygning er en rigtig fornuftig og økonomisk rentabel investering!

Utæt tag – hvad kan det skyldes?

Et utæt tag er rigtig skidt for dit hus og kan forårsage svamp, råd mm., som på sigt kan blive en meget bekostelig affære, så det er en god ide at tage et utæt tag alvorligt i tide! Her kan du se nogle af grundene til, at dit tag måske er utæt: 

Utæt tag – Undertag:

Der kan være mange årsager til, at dit tag er utæt. Undertaget kan volde problemer for mange – særligt klar- samt armeret plastikundertag primært fra 70’erne og 80’erne. Vi ser sågar også begyndende problemer med diffusionsåbne undertag, som er blevet lagt i nyere tid. Solens varme og det skiftende vejr i Danmark med henholdsvis varme og kulde gør, at undertaget bliver porøst og begynder at revne. Således kan et utæt tag skyldes, at dit undertag tillader regn og sne at komme ind på loftsrummet.  

Utæt tag – mørtelunderstrygning:

Også den traditionelle mørtelunderstrygning kan give folk problemer. Modsat den kit vi anvender til under – og overstrygning, så er mørtel ikke fleksibelt, og med tiden giver den efter for de bevægelser, der naturligvis er i et tag. Når mørtlen revner og løsner sig, så bliver dit tag utæt, da vand mv. ligesom førnævnt kan passere ind i loftsrummet gennem falsene mellem tagestenene.

Utæt tag ingen mørtel eller undertag:

Ja, hvis der hverken er undertag eller mørtelunderstrygning, så kan det i sig selv være et problem, da der så kan trænge vand med mere ind mellem tagstenene. Med en under – eller overstrygning lukkes der af mellem tagestenene, og dit tag er hermed ikke længere utæt. Test: Hvis du kan stå oppe på loftsrummet, når det er mørkt uden for og føle, at du kigger ud gennem en stjernehimmel, så er der helt sikkert mange huller mellem dine tagsten og dermed stor risiko for, at dit tag er utæt.

Andre årsager til utæt tag:

Er dit tag utæt, fordi der kommer vand ind fra rygningen eller fra ovenlysvinduer er det ofte en tømrer/tagdækker, du skal have fat i. Kommer der vand ind ved skorstenen, som gør dit tag utæt, så er det primært en murer eller blikkenslager, som kan løse problemet. Er du i tvivl, så prøv at lægge papir på loftet, så kan du lettere registrere, hvor vandet kommer fra. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål angående et utæt tag, vi står hellere end gerne til rådighed.

Få et uforpligtende tilbud – kontakt os